2019:s riksträff

cropped-farg_logga_mhf_cc_20111.jpg

Välkommen till sommarens riksträff

Välkommen till sommarens riksträff i det fagra Öster-gyllen, närmare bestämt till Västra Husby Bygdegård (Hyllingegården) ca 9 km väster om Söderköping ut-med väg 210 mot Linköping.

Det är 18 år sedan förra riksträffen i Finspång 2001 i Öster-Götaland.

Årets riksträff kommer att följa de senaste årens koncept, men vi hoppas på några fler ekipage än det varit de senaste åren.

Kortfattat blir programmet preliminärt enligt följande:

Ankomst på tisdagen den 2 juli efter kl. 10.00. Invigning i Västra Husby kyrka kl. 11.00 på onsdag, Boule torsdag förmiddag, årsmöte fredag kl. 10.00.

Lotteriförsäljning måndag till fredag.

Tipspromenad onsdag till fredag.

Information och underhållning tisdag till fredag.

Dans på fredag kväll med fikaförsäljning.

Korvgrillning tisdag till torsdag.

Avslutning på lördag kl.10.30.

För att få vara med om allt det trevliga under veckan så måste ni ju hitta dit:

Kommer ni åkande på E 4an söder- eller norrifrån, svänger ni av vid avfart nr 115 vid Norsholm. Åk gamla riksvägen en kilometer mot Linköping och sväng in på väg 210 mot Söderköping.

Kommer ni E 22 söder- eller norrifrån, tar ni väg 210 mot Linköping i Söderköping. Efter ca 9 km blir ni visade till rätt ställe med våra egna skyltar. Vill ni åka lite andra småvägar så kan ni åka genom Norrköping förbi Vrinnevisjukhuset mot Västra Husby.

En modeaffär finns i Västra Husby samhälle. Till Söderköpings (Hyllinge) golfbana är det 2 km. Där är det restaurang och en ställplats. Dessutom går Göta kanal bred-vid golfbanan. Vidare runt omkring finns det gårdsbutiker med serveringar. Men för att handla är det Söderköping som gäller. Det finns det mesta i denna ”Medeltidsstad”, alltifrån livsmedelsaffärer alla andra affärsinriktningar, restauranger och kaféer till mycket kulturella platser och hus med sin egen historia. Dessutom har Göta kanal en hamn för sina turistbåtar och en gästhamn. Bredvid hamnen ligger det en mycket berömd ”glasskiosk” som heter Smultronstället.

Vidgar vi vyerna så har vi Mem där kanalen börjar, Stegeborgs fästning vid Slätbaken. Och kanske det bästa till sist: S:t Anna skärgård! Där finns mycket att njuta av om vädret är på vår sida under riksträffveckan. Varför inte ”hoppa på” en turbåt och åka till t.ex. Harstena. Ja det finns mycket att göra om man vill o kan.

Det blir mera information i nästa kultryck.

Boka och anmäl er på blanketten.

Dessutom hoppas vi att vår excellenta träfforkester får låta höra av sig några gånger under veckan. Glöm därför inte att önska er melodi på anmälningsblanketten.

Välkomna önskar Sektion Östgöta genom Lars-Göran Lindström!

I nästa Kultryck får ni hela programmet specificerat dag för dag.

  • Kategorier

  • Arkiv

%d bloggare gillar detta: